Spread the love

Een nachtcrème is in feite een vochtinbrengende crème die hydraterende ingrediënten heeft die meer geconcentreerd zijn, dan die van dagcrèmes. Voor een nachtcrème is het belangrijk dat u er een kiest die bij uw huidtype past. Bij het kiezen van een nachtcrème moet u rekening houden met het type slaper dat u bent. Dit is terug te vinden op carenschoice.com. Als u meestal op uw zij slaapt of veel woelt in bed, kies dan een crème die geen vlekken maakt op uw lakens. Als je plat op je rug slaapt met je gezicht omhoog, is een zwaardere en vette crème perfect. 

Redenen waarom

Het is belangrijk om ‘s nachts een ander soort vochtinbrengende crème te gebruiken. Waarom? Hier zijn drie van de belangrijkste redenen waarom je een nachtcrème nodig hebt:

Het bevat geen bescherming tegen de zon. Aangezien uw dagcrème een zonnefilter moet bevatten, is het essentieel om uw huid wat rust te gunnen van de chemicaliën in een zonnefilter.

Trans epidermaal waterverlies (TEWL) is ‘s nachts het grootst. U hebt een crème nodig die dit soort uitdroging kan tegengaan.

Voedingsstoffen voor uw lichaamscellen worden ‘s nachts vervangen en vernieuwd. De nacht is de beste tijd om de toevoer van voedingsstoffen naar de huid te verhogen.

De nacht is de beste tijd om de huid te hydrateren, want een goede nachtcrème kan de hele nacht vochtig blijven. Buiten dit werkt het ook tegen een slappe huid.

Nachtcrème of dagcrème

Heb je echt een verschillende vochtinbrengende dag- en nachtcrème nodig? Een vochtinbrengende crème (voor dag en nacht) houdt de buitenste laag van je huid soepel om haar glad en zacht te maken. Een vochtinbrengende crème vertraagt het vochtverlies van de huid door een fysieke barrière te vormen. Een nacht- en een dagcrème verschillen in de samenstelling en de extra ingrediënten die erin zitten.

Een nachtcrème bevat een hoger percentage hydroxylzuren retinol en vitamine C dan een dagcrème. Deze actieve ingrediënten zijn verantwoordelijk voor het herstel van de huid en de vochtaanvulling.

Dagcrèmes concentreren zich meer op hydratatie van de huid en bescherming tegen UV-stralen en vervuiling. Dit is de reden waarom dagcrèmes zonnefilters en antioxidanten bevatten.

Hoewel het gebruik van een dagcrème ‘s avonds of andersom geen kwaad kan voor je huid, heb je ‘s nachts geen zonnebrandcrème nodig. Omgekeerd kunnen sommige ingrediënten in een nachtcrème beschadigd worden door de UV-stralen van de zon en zullen ze nutteloos worden.

Wanneer is het nodig?

Als je een vette huid hebt, heb je geen nachtcrème nodig. Je moet echter wel ‘s nachts een crème aanbrengen als je ontstekingen en donkere pigmentvlekken wilt behandelen. Als je een droge huid hebt, heb je een rehydraterende nachtcrème nodig. Als u wilt dat uw huid er goed uitziet en aanvoelt, gebruik dan een dagcrème voor bescherming en een nachtcrème voor herstel en behandeling.

Written by 

Leave a Reply

Your email address will not be published.