Spread the love

De mogelijkheid hebben om je elektrische auto thuis op te laden is cruciaal om ervoor te zorgen dat je brandstof hebt en klaar bent om te gaan wanneer je het nodig hebt. Er zijn drie soorten laadstations voor elektrische auto’s. Elk heeft zijn eigen installatieproces. Op autolaadpalen.com kun je meer vinden over de verschillende soorten laadpalen. 

Installatie level 1:

Level 1 EV laders worden met uw elektrische auto meegeleverd en vereisen geen speciale installatie – sluit uw Level 1 lader gewoon aan op een standaard 120 volt stopcontact en u bent klaar om te gaan. Dit is de grootste aantrekkingskracht van een oplaadsysteem van niveau 1: u hebt niet te maken met extra kosten voor een installatie en u kunt het hele oplaadsysteem installeren zonder een professional. Ook kun je laten installeren laadpaal door autolaadpalen.com.

Installatie level 2:

Een niveau 2 EV-lader gebruikt 240 volt elektriciteit. Dit heeft het voordeel van een snellere oplaadtijd, maar het vereist een speciale installatieprocedure omdat een standaard stopcontact slechts 120 volt levert. Apparaten zoals elektrische drogers of ovens gebruiken ook 240 volt, en het installatieproces is zeer vergelijkbaar.

EV-laders van niveau 2: de bijzonderheden

De installatie van niveau 2 vereist dat u 240 volt van uw schakelbord naar uw oplaadpunt leidt. Een “dubbelpolige” stroomonderbreker moet aan twee 120 volt bussen tegelijk worden bevestigd om de spanning van het circuit te verdubbelen naar 240 volt, met behulp van een 4-aderige kabel. Vanuit een bedradingsperspectief, impliceert dit het vastmaken van een aardedraad aan de grondbusbar, een gemeenschappelijke draad aan de draadbusbar, en twee hete draden aan de dubbel-polige onderbreker. Het is mogelijk dat u uw stroomonderbreker volledig moet vervangen om een compatibele interface te hebben, of dat u gewoon een dubbelpolige stroomonderbreker in uw bestaande paneel kunt installeren. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat u alle stroom afsluit die uw onderbrekerbox ingaat door alle onderbrekers af te sluiten, gevolgd door het afsluiten van uw hoofdonderbreker.

 

Zodra u de juiste stroomonderbreker aan uw huisbedrading heeft bevestigd, kunt u uw nieuw geïnstalleerde 4-aderige kabel naar uw oplaadpunt leiden. Deze 4-strengs kabel moet goed geïsoleerd en beveiligd worden om schade aan uw elektrische systemen te voorkomen, vooral als deze op enig moment buiten wordt geïnstalleerd. De laatste stap is het monteren van uw oplaadeenheid op de plaats waar u uw voertuig gaat opladen, en het vastmaken aan de 240 volt kabel. De laadeenheid fungeert als een veilige opslagplaats voor de laadstroom, en laat geen elektriciteit door tot het merkt dat uw lader is aangesloten op de laadpoort van uw auto.

 

Technische aard level 2

Gezien de technische aard en het risico van een level 2 EV lader doe-het-zelf installatie, is het altijd slim om een professionele elektricien in te huren om uw laadstation te installeren. Lokale bouwverordeningen vereisen vaak toch vergunningen en inspecties door een professional, en het maken van een fout met een elektrische installatie kan materiële schade veroorzaken aan uw huis en elektrische systemen. Elektrisch werk is ook een gevaar voor de gezondheid, en het is altijd veiliger om een ervaren professional met elektrisch werk te laten omgaan.

 

Een professionele installatie kan tussen de $200 en $1,200 kosten, afhankelijk van het bedrijf of de elektricien waar u mee werkt, en deze kosten kunnen hoger oplopen voor meer gecompliceerde installaties.

Zonnepaneelsysteem

Het koppelen van uw EV met zonne-energie op het dak is een geweldige gecombineerde energieoplossing. Soms bieden zonne-installateurs zelfs pakketaankoopopties waarbij een volledige EV-lader wordt geïnstalleerd samen met uw zonne-installatie. Als u overweegt om in de toekomst over te stappen op een elektrische auto, maar u wilt nu al zonne-energie gaan gebruiken, dan zijn er een aantal overwegingen die het proces zullen vergemakkelijken. U kunt bijvoorbeeld investeren in micro-omvormers voor uw PV-systeem, zodat als uw energiebehoeften toenemen wanneer u uw EV koopt, u gemakkelijk extra panelen kunt toevoegen na de eerste installatie.

 

Installatie level 3:

Level 3 oplaadstations, of DC Fast Chargers, worden voornamelijk gebruikt in commerciële en industriële omgevingen, omdat ze meestal onbetaalbaar duur zijn en gespecialiseerde en krachtige apparatuur vereisen om te bedienen. Dit betekent dat DC snelladers niet beschikbaar zijn voor thuisinstallatie.

 

De meeste Level 3-laders kunnen compatibele voertuigen in 30 minuten voor ongeveer 80 procent opladen, waardoor ze beter geschikt zijn voor laadstations langs de weg. Voor Tesla Model S eigenaars is de optie van “supercharging” beschikbaar. Tesla’s Superchargers zijn in staat om de Model S in 30 minuten zo’n 160 km bereik te geven. Een belangrijke opmerking over level 3 laders is dat niet alle laders compatibel zijn met alle voertuigen. Zorg ervoor dat u weet welke publieke oplaadstations gebruikt kunnen worden met uw elektrische auto voordat u vertrouwt op niveau 3 laders om onderweg op te laden.

Written by 

Leave a Reply

Your email address will not be published.