Spread the love

Door mijn ervaringen als student-atleet in verschillende sporten, zoals voetbal, basketbal en honkbal, heb ik voor veel verschillende coaches gespeeld. Door het leren van vele positieve en negatieve eigenschappen van de coaches waar ik voor heb gespeeld, is mijn filosofie als aspirant college basketbalcoach gevormd. Ik geloof dat er vijf aspecten van het coachen zijn die zeker gebruikt moeten worden, wanneer je omgaat met welk type organisatie dan ook, ongeacht welke sport het is. Kennis van de sport, het motiveren van je spelers, managementvaardigheden, spelersontwikkeling en levenswaarden zijn de vijf essentiële aspecten van het coachen die mijn filosofie hebben gevormd door mijn ervaringen als basketbalspeler op de middelbare school, in de voorschool en op de universiteit. Dit artikel verwoordt mijn filosofie en zal helpen uitleggen waar het bij een goede life coach om zou moeten gaan.

Kennis van de sport is erg belangrijk en wordt vaak over het hoofd gezien door veel coaches, vooral op het niveau van de middelbare school.

Ik heb gemerkt dat veel coaches op middelbare scholen de essentiële kennis missen die nodig is om sport te coachen op hun specifieke instelling. Velen van hen coachen op hun respectieve school alleen maar om een cheque te innen en hebben eigenlijk geen kennis van het spel, wat de atleet in een duidelijk nadeel plaatst. Ik denk dat sommige scholen de baan van coach willen opvullen met iedereen die de baan wil, omdat sport op veel middelbare scholen geen prioriteit is en deze mentaliteit moet veranderen.

Het motiveren van je spelers is essentieel omdat atleten zich over het algemeen voeden met de energie en het enthousiasme van de coach.

Energie van de Coach moet en kan aanstekelijk zijn en heeft een directe invloed op de energie van zijn/haar spelers. Een Coach moet de persoon zijn die zijn spelers laat geloven dat zij de beste zijn op hun specifieke positie. Coaches die vertrouwen tonen in hun spelers zullen hen helpen om zelfverzekerd te zijn, wanneer ze deelnemen op het veld of op het veld of in welke sportarena dan ook. Positieve feedback is net zo belangrijk als negatieve feedback in de omgang met atleten en moet op de juiste manier worden gegeven bij het life coach vinden.

Managementvaardigheden zijn erg belangrijk voor coaches

Terwijl ik voor veel verschillende coaches heb gespeeld, heb ik me gerealiseerd dat managementvaardigheden waarschijnlijk een van de belangrijkste aspecten van het coachen zijn. Een Coach moet zijn/haar spelers kennen! Het is noodzakelijk dat je weet welke spelers je kunt motiveren door te schreeuwen en geanimeerd te zijn, en met welke spelers je privé moet praten en troosten. Beide technieken zijn cruciaal en moeten worden toegepast, om het potentieel van een speler te maximaliseren. Managementvaardigheden houden ook in dat je weet wat chemie betekent, welke spelers goed samenwerken, welke spelers je op het juiste moment in het spel moet brengen, en dat je offensieve en defensieve schema’s opstelt die de vaardigheden van je spelers accentueren.

Written by 

Leave a Reply

Your email address will not be published.