Spread the love

Bij stand up paddle boarden wordt het belangrijkste vistuig het stand-up paddle board genoemd en kan worden afgekort als supboard. Het board lijkt sterk op surfboards, bodyboards en zelfs windsurfplanken maar dan zonder zeilen.

  • De basispositie is staand en riders maken gebruik van peddels om zich voort te bewegen of vertrouwen op de golven. Stand-up paddle boards zijn verkrijgbaar in vele uitvoeringen, wat verklaart waarom de sport zo veelzijdig en populair is.

Types van Stand Up Paddle Boards

Stand up paddleboarding is een van de beste manieren om het plezier op te drijven en ook je workout regime een boost te geven. Deze coole watersport brengt niet alleen plezier en ontspanning, maar ook veel veelzijdigheid en beschikbaarheid voor alle leeftijden, je moet dan bijvoorbeeld denken aan de Aqua Marina Atlas of een ander goed merk zoals de Aqua Marina Fusion sup.

Naast het al dan niet opblaasbaar zijn, worden SUP’s geclassificeerd op basis van functies. Hier zijn verschillende soorten SUP’s.

  • All around paddle boards – Ze zijn de meest stabiele en multifunctionele paddle boards, die ideaal zijn om te beginnen met peddelen. Ze kunnen worden gebruikt door bijna alle mensen met verschillende vaardigheidsniveaus in alle omstandigheden. Ze worden gekenmerkt door hun afgeronde neuzen en kunnen 9’ tot 12’ lang zijn.
  • Touring paddle boards – Ze zijn ontworpen voor lange afstanden en kalme wateren. Ze bieden veel snelheid. Ze zijn te herkennen aan hun puntige neuzen en kunnen meten tussen 11 ’6 en 12 ’6.
  • Women’s paddle boards – Ze zijn meestal aantrekkelijk, lichter, en kleiner, vergeleken met andere soorten paddle boards. Hun lengte varieert tussen 9 ’5 ” en 11 ’.
  • Surf paddle boards – Ze lijken op surfplanken, maar ze zijn kleiner in lengte en breedte om de wendbaarheid te vergroten. Lengte varieert tussen 6 ’ en 10 ’ 8.
  • Fitness paddle boards – Ze hebben vaak een groot oppervlak, dat is zeer stabiel, en bieden een betere grip voor rider’s evenwicht. Lengte varieert van 10 tot 12 meter, en breedte tussen 32 ” en 34 ”.
  • Vissende peddel boards – Stabiliteit is ook hier van belang, maar ze zijn vaak geladen met veel bevestigingspunten voor hengels, enz. Lengte varieert over het algemeen tussen 11’ en 12’6 en breedte van 32” tot 36”.
  • Beginner’s paddle boards – Ze zijn veelzijdig met een afgeronde neus. Bij het bieden van stabiliteit, kunnen deze paddle boards voor beginners langer en breder zijn.
  • Kids paddle boards – Ze zijn klein van formaat en licht van gewicht, vaak tussen 8’ en 10’ in lengte en kan worden geleverd met kortere peddels.
  • Family paddle boards – Ze zijn groter met een grote stabiliteit, waardoor een of meer gebruikers of zelfs huisdieren. En dat ’s ook de reden waarom ze hebben altijd een groter gewicht capacity.

Written by 

Leave a Reply

Your email address will not be published.