Spread the love

Wanneer veel kleine ondernemers of gig workers beginnen, vinden ze het makkelijker om hun persoonlijke bankrekening te gebruiken voor zakelijke transacties. Hoewel dat in het begin misschien gemakkelijk is, zorgt het op de lange termijn voor problemen. Maak een aparte zakelijke rekening aan zodra je bedrijf van de grond komt, maar het is ook zeker belangrijk om goed onderzoek te doen naar alle verschillende soorten boekhoudpakketten, tegenwoordig is de keuze voor een boekhoudprogramma namelijk niet zo makkelijk meer.

Persoonlijke bankrekening

Het mengen van zakelijke en persoonlijke financiën maakt het moeilijk om een nauwkeurig overzicht te houden van zakelijke uitgaven. Neem een aparte kredietkaart voor uw bedrijf om de financiën verder te scheiden en uw bedrijfskrediet op te bouwen. Lees verder voor meer informatie over persoonlijke bankrekeningen versus zakelijke bankrekeningen.

Uitgaven, aftrekposten en cashflow

Bewaar al uw zakelijke uitgaven op één plek. Dit helpt bij het analyseren van de progressie van uw bedrijf. U kunt ook zien welke uitgaven u dat jaar van uw belastingen kunt aftrekken. Maak eenvoudig een kasstroomoverzicht om te zien waar al uw transacties naartoe gaan. Door uw rekeningen te scheiden, kunt u geld uit bedrijfsactiviteiten vergelijken met het netto-inkomen van uw bedrijf om de kwaliteit van de winst te bepalen. Gebruik uw kasstroomoverzicht om investeerders de inkomende en uitgaande kasstroom te laten zien. Dit toont hen uw algemene prestaties.

Software voor boekhouding

Wij adviseren u om uw boekhouding te digitaliseren in plaats van al uw papieren bonnetjes te bewaren. Gebruik een handig boekhoudpakket zoals Quickbooks. Koppel uw zakelijke rekening aan de software om uw zakelijke transacties bij te houden. Als u uw zakelijke en persoonlijke transacties door elkaar haalt, zal uw boekhouding u in verwarring brengen en uit balans raken.

Bankrekening voor kleine ondernemingen

Kies de bankrekening die het beste bij u past. Sommige zakelijke betaalrekeningen zijn gratis. Andere rekeningen vereisen een minimumsaldo en/of andere voorwaarden om van de maandelijkse kosten af te zien. Zakelijke rekeningen bieden u de bescherming die persoonlijke rekeningen niet bieden.

  • Klanten en cliënten vinden het professioneler om zaken te doen met iemand die een gevestigde rekening heeft dan met een persoonlijke.
  • In geval van nood zullen de meeste banken uw bedrijf geld lenen als u een rekening bij hen hebt. Verantwoordelijk gebruik van een creditcard helpt uw bedrijf een positieve krediethistorie op te bouwen, ook al heeft u er persoonlijk al een.

Written by 

Leave a Reply

Your email address will not be published.